BASIN AÇIKLAMALARI VE DUYURULAR

3 Aralık 2010 Cuma

MUĞLA VALİ YARDIMCISI MESTAN YAYMAN HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

03.12.2010 günü saat 19.00 Oasis Toplantı Salonu’nda Muğla Valiliği tarafından  “İdeal Bir Nesil Yetiştirmede Anne Baba ve Toplum’un Rolü” adı altında veli ve öğretmenlere yönelik bir seminer verildi.  Seminerde Vali Yardımcısı Mestan YAYMAN öğretmenlere; “Bodrum’da veliler kaliteli ancak öğretmenler döküntü!” şeklinde hitap etti.  Ev ziyaretlerine çıkmayan öğretmenleri tembellikle suçladı. Öğretmenlerin boş vakitlerini kahvehanede harcadıklarını söyleyerek veli ve öğrencilerin yanında öğretmenleri küçük düşürücü sözler sarf etti. Öğretmenlerin, ev ziyaretlerine gitmek yerine bira içmeye gittiklerini, okey oynadıklarını, ver kızı, al papazı şeklinde vakit geçirdiklerini belirtti.

Muğla Vali Yardımcısı Mestan YAYMAN önceki yıl da, ayakları yere basmayan projesine destek olmadıkları için öğretmenleri suçlamıştı. Mestan YAYMAN’ın öğretmenlerden istediği şey, ev ev dolaşarak yardıma muhtaç ailelerin tespit edilmesiydi.

Ülkemizde yardıma muhtaç olup da tespit edilmemiş aile yok denecek kadar azdır. Çocuk Esirgeme Kurumu, Muhtarlıklar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı gibi kurumlar bu işi zaten yapmaktadır. Yardıma muhtaç aileleri ev ev dolaşarak tespit etmek öğretmenlerin işi değildir. Öğretmenlere sorulursa öğretmenler okullarındaki yardıma muhtaç öğrencileri bildirirler. 

Mestan YAYMAN, öğretmenleri asli görevlerinin dışında işlerde görevlendirmek istemektedir. Bu istek yanlış olduğu kadar, anlamsızdır. Asıl olan herkesin kendi işini yapmasıdır.

Geçen yıldan bu tarafa M. YAYMAN, ev ziyaretlerine gidemeyeceklerini bildiren öğretmenlere halen öfke duymaktadır. 

Öğretmenlerimizi küçük düşürücü sözler sarf ettiği için kendisini kınıyor ve öğretmenlerimizden özür dilemeye davet ediyoruz.

Öğretmenlerimizi kahvehane köşelerinde, kumarhanelerde, meyhanelerde göstermeye çalışmak, öğrenci ve velilerin yanında böyle bir karalama işine girmek bir vali yardımcısına yakışmamaktadır.

Mestan YAYMAN’ın öğretmenlere olan öfkesi bulunduğu makama zarar vermektedir. 03.12.2010 günü yalnızca öğretmenlere saygısızlık yapılmamıştır. M. YAYMAN toplantıya yarım saat geç gelmiştir. Seminerde adı geçen iki konuşmacı seminere hiç katılmamıştır. Bu seminer için Bodrum’daki bütün velilere haber gönderilmiştir. Toplantıyı düzenleyenlerin öğretmenlere olduğu gibi Bodrum halkına da saygısı yoktur. Konuşmacıların gelmediği semineri Vali Yardımcısı Mestan YAYMAN tek başına sürdürmüş, sürdürürken de anne babaları, öğretmenleri, ziraatçıları, toplumun her kesimini iyi bir nesil yetiştirememekle suçlamıştır.

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÜNCEL EĞİTİM MANŞETLERİ